Autor Wątek: Champion - pytania, informacje.  (Przeczytany 20675 razy)

Offline Saw

• VIP
  • *
  • Użytkownik jest na liście obserwowanychObserwowany
Odp: champion
« Odpowiedź #105 : Grudzień 29, 2009, 15:41:30 »
jezeli chodzi o heavy shieldy to tylko za qest classowy i wlozony trait
AMD Phenom x4 965 BE , Asus Radeon HD 6970 ,4x2Gb Geil 1600mhz

Element Zero

Offline Apokalipso

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #106 : Grudzień 29, 2009, 17:55:20 »
 a jeśli mogę się spytać co to ten trait ? kamień ??

Offline Saw

• VIP
  • *
  • Użytkownik jest na liście obserwowanychObserwowany
« Odpowiedź #107 : Grudzień 29, 2009, 19:39:56 »
to takie jakby talenty
AMD Phenom x4 965 BE , Asus Radeon HD 6970 ,4x2Gb Geil 1600mhz

Element Zero

Offline danillo13

• Nowy użytkownik
  • *
Champion pare pytań.
« Odpowiedź #108 : Sierpień 27, 2010, 10:22:12 »
Proszę o pomoc.Dopiero zaczynam swoją przygodę z Lotro więc mam parę pytanek.
Chciałbym wiedzieć takie rzeczy jak:
1.Czy w tej grze ,,rozdaje się staty" czy po prostu trzeba na nie zwracać uwagę przy wyborze broni(np.które staty-atrybuty są warzne dla championa)
2.Szukałem w internecie build dla championa ale nic z niego nie zrozumiałem :( Mógłby ktoś przedstawić dobry build krok po kroku tak dla nowego gracza.
3.Na czym się te buildy opierają w innych grach na rozdawaniu statów i skili-featów a tu niemam pojęcia co to Traits albo Virtues.

HELP!

Offline Elenal

• Moderator Globalny
  • Weteran
  • *
Odp: Champion - pytania, informacje.
« Odpowiedź #109 : Sierpień 27, 2010, 11:08:42 »
Dla każdego nowego pytania nie trzeba zakładać oddzielnego tematu.
Masz tutaj ładny i długi na 8 stron topic o championie. Na pierwszej stronie więc nie chcę słyszeć wymówek, że nie widziałeś.
Opcja szukaj jest bardzo przyjazna i pomocna. Polecam zapoznanie się z nią.

1. W LotrO nie rozdaje się statystyk. Dzieje się to automatycznie.
2. Poczytaj ten temat i inne na temat championa
3. Traity

Virtues - http://lotronline.pl/forum/brudnopis/traity-%2814%29-virtues/
Rasowe - http://lotronline.pl/forum/brudnopis/traity-%2824%29-rasowe/

Mogą być lekko nieaktualne albo dają rozeznanie o co chodzi. Klasowe i legendarne nie są zrobione te musisz we własnym zakresie zobaczyć.
W prywatnej wiadomości jaką do mnie wysyłasz może znaleźć się przykładowo komplement pod moim adresem a nie pytanie, którego miejsce jest na forum.

Offline danillo13

• Nowy użytkownik
  • *
Champion problem
« Odpowiedź #110 : Sierpień 27, 2010, 16:31:35 »
Mam pytanie czy jak zrobiłem championa to czy mogę się uczyć wszystkich skilli u trainera czy powinienem tylko niektóre-żeby champion był dobry?

Offline Elenal

• Moderator Globalny
  • Weteran
  • *
« Odpowiedź #111 : Sierpień 27, 2010, 16:40:06 »
Chyba się słabo zrozumieliśmy za pierwszym razem. Mało wyraźnie zasugerowałem, żebyś pisał w tym temacie a nie do każdego pytania zakładał osobne wątki? Mam nadzieję, że tym razem dotarło.

Możesz się uczyć wszystkich skilli. Kto Ci zabroni? Oczywiście niektóre używane są częściej od innych ale tylko od Ciebie zależy decyzja czy dany skill przyda Ci się do gry czy nie.
W prywatnej wiadomości jaką do mnie wysyłasz może znaleźć się przykładowo komplement pod moim adresem a nie pytanie, którego miejsce jest na forum.

Offline Akin

• Nowy użytkownik
  • *
Champion - traity/build/inne
« Odpowiedź #112 : Wrzesień 24, 2010, 00:17:28 »
Witam,
Dobilem championem 39 lvl i mam mozliwosc wyboru jakiejs ksiegi od trenera, ktora jest najlepsza do ekspienia? Chcialbym takze prosic o podanie najlepszych traitow ktore przydadza sie w ekspieniu. Gram elfem.

Pozdrawiam

Offline Gabriel2b3

• Nowy użytkownik
  • *
Odp: Champion - traity/build/inne
« Odpowiedź #113 : Wrzesień 24, 2010, 22:44:25 »
Jeśli chodzi o 3 książki dla Chimpa to musisz mieć wszystkie 3 tylko potem musisz skompletować strony do nich częśc znajdziesz w Misty Mountains - najlepiej znajdz obóż goblinów i tłucz do upadłego lubią  spadać tam kartki drugą częsć znajdziesz w Angmarze aha i każda księga ma 8 brakujących stron po 4 spadają w Angmarze i w MM
Ballarum lvl 65 Guardian

Offline Elgoran

• Użytkownik
  • *
Odp: Champion - traity/build/inne
« Odpowiedź #114 : Wrzesień 25, 2010, 07:58:48 »
Dodam jeszcze, że strony wypadają wyłącznie z humanoidalnych  mobów, oraz że poza Angmarem i MM można zdobyć je również w Forochel (te same co w Misty Mountains) oraz Eregionie (te same co w Angmarze).
[Snowbourn] IX Kohorta - Polska Gildia Dojrzałych Graczy
www.9kohorta.com

Offline Ikoden

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #115 : Listopad 03, 2010, 15:08:40 »
To po pierwsze do napisania tego postu zainspirowała mnie wypowiedź jednego użytkownika w tym temacie : http://forums.lotro.com/showthread.php?323278-Best-Easiest-Solo-Class
Dokładnie :
My vote would go for Guardian. The soloing isn't as fast as a Hunter, RK or Warden, but they can hande groups and difficult content much easier than those classes. Say your hunting trolls in Dom Dinen (sp?). Trolls are elites. On my Hunter and RK, 1 on 1 I have no issues (as long as there is room to kite). If I get another add, I'm running immediately or I die. With the Warden, he can stand toe to toe with 2 elites, but his self-heals are not powerful in the low 30's and because he's medium armor, it's a 50/50 shot whether I'll survive the 2 elites. With the guardian in the 30's I don't think twice about it. Finish killing one then casually go after the other. The traited self-heal skill also restores Power so with S&B I really have no issues at all. To me it's also very fun to play the guardian reaction skills. You have to be on you toes to react quickly and correctly during a hard fight.

Ja na tym lvl'u co te elitki (35) nie dałbym rady żadnej z nich, na obecnym lvl'u ledwo bym takiego trolla pokonał, więc mam kilka pytań:
1) Czy champion ma jakiekolwiek szanse z elitką na podobnym poziomie, tzn. czy ja na 48 levelu mam jakieś szanse na pokonanie choćby takiego Deadly Ironscale, który jest lvl albo kilka niżej i ma około 7000 morale?
2) Mógłby mi ktoś napisać jak walczyć z elitami? Np. jaki stance mieć włączony, jakie skille są szczególnie przydatne przy takich walkach, jakie traity są przydatne, brać do walki broń 2h, dual czy bron+shield itp.
3) Znalazłem na necie takiego guide'a (tutaj pokazuję pierwszą część)
LOTRO - Part 1 How To Build A Solid Solo Champion Virtue/Trait - Athelious
   Co o nim sądzicie? Czy traity wg was są dobrze rozłożone? Po komentarzach widzę, że raczej jest bardzo dobry, ale lepiej zasięgnąć waszej opinii.
« Ostatnia zmiana: Listopad 03, 2010, 15:21:26 wysłana przez Ikoden »

Offline pa6lo

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #116 : Listopad 04, 2010, 10:40:57 »
Champion potrafi byc swietny w grze solo.

Osobiscie wyprobowalem build, zaproponowany przez Athelious'a na forum US (jeden z tutoriali prezentujesz powyzej) i powiem, ze... dziala.

Bez problemu soluje Helchgam'a czy Mormoz'a w Carn Dum, Szkole, Biblioteke, w kolejce czeka jeszcze pare innych instancji do ktorych sie przymierzam (Lagmas z Uru, Sword Halls, Coldbear z Helegrod etc).

Champion skonfigurowany do gry solo potrafi byc bardzo efektywny.

Aby myslec o grze solo, powinienes najpierw wylevelowac, konkretnie uzbroic i ubrac swoja postac.

O solowaniu instancji / elite mobow w trakcie levelowania raczej zapomnij, chociaz nie wykluczam, ze moze Ci sie udac wysolowanie tego czy owego (np. jakiegos shard droppera).

Pzdr

PS: Jesli przymierzasz sie do walki z silniejszym przeciwnikiem  / przeciwnikami to:

- bedziesz potrzebowal tarczy + 1h, stance: glory (zakladam ze nie masz jeszcze Controlled Burn)
- uzywasz bracing attack
- hamstring (spowalnia moba) + zwiekszasz dystans i biegajac w kolko okazjonalnie trafiasz moba z luku i czekasz az ci wzrosnie fervour i cooldowns na skillach typu bracing attack
- poszukaj tarczy ktora ma 75% szansy na negate damage
- poszukaj gearu, ktory daje szanse na reflect damage
- poszukaj gearu, ktory daje self-heal (np. on any common damage 25% chance to receive effect: +12 morale)
« Ostatnia zmiana: Listopad 04, 2010, 15:11:49 wysłana przez pa6lo »
Belivia the Runekeeper ~ Pollack the Champion
          Member of Legends of Middle Earth
                        [EN] Snowbourn

Offline Ikoden

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #117 : Listopad 04, 2010, 19:23:28 »
Champion potrafi byc swietny w grze solo.

Osobiscie wyprobowalem build, zaproponowany przez Athelious'a na forum US (jeden z tutoriali prezentujesz powyzej) i powiem, ze... dziala.

Bez problemu soluje Helchgam'a czy Mormoz'a w Carn Dum, Szkole, Biblioteke, w kolejce czeka jeszcze pare innych instancji do ktorych sie przymierzam (Lagmas z Uru, Sword Halls, Coldbear z Helegrod etc).

Champion skonfigurowany do gry solo potrafi byc bardzo efektywny.

Aby myslec o grze solo, powinienes najpierw wylevelowac, konkretnie uzbroic i ubrac swoja postac.

O solowaniu instancji / elite mobow w trakcie levelowania raczej zapomnij, chociaz nie wykluczam, ze moze Ci sie udac wysolowanie tego czy owego (np. jakiegos shard droppera).

Pzdr

PS: Jesli przymierzasz sie do walki z silniejszym przeciwnikiem  / przeciwnikami to:

- bedziesz potrzebowal tarczy + 1h, stance: glory (zakladam ze nie masz jeszcze Controlled Burn)
- uzywasz bracing attack
- hamstring (spowalnia moba) + zwiekszasz dystans i biegajac w kolko okazjonalnie trafiasz moba z luku i czekasz az ci wzrosnie fervour i cooldowns na skillach typu bracing attack
- poszukaj tarczy ktora ma 75% szansy na negate damage
- poszukaj gearu, ktory daje szanse na reflect damage
- poszukaj gearu, ktory daje self-heal (np. on any common damage 25% chance to receive effect: +12 morale)

Dzięki za odpowiedź, własnie tego chciałem się dowiedzieć.  Jestem jeszcze ciekawy, jak inne klasy radzą sobie z elitami w trakcie levelowania?

Offline Lotarius

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #118 : Listopad 05, 2010, 07:14:50 »
Czy w tej grze mozna nieodwracalnie zrąbac postac? Zle rozdac jakies punkty i pozniej juz z postaci bedzie dupa?

Offline Elenal

• Moderator Globalny
  • Weteran
  • *
« Odpowiedź #119 : Listopad 05, 2010, 14:18:20 »
Nieodwracalnie raczej nie. Podczas podnoszenia poziomu statystyki rozdają się automatycznie więc tutaj gracz nie ingeruje.
Co nie do końca można wybrać optymalnie lub w dalszej grze zmienić zdanie to np Traity o których poczytać można w artykułach na forum. W takiej sytuacji po prostu zaczynamy zdobywać te, które aktualnie wydają się lepsze i podmienić za obecne.