Autor Wątek: Pytania nowych graczy  (Przeczytany 31007 razy)

Offline Ulriel

• Zaawansowany użytkownik
  • *
Odp: Pytania nowych graczy
« Odpowiedź #330 : Sierpień 20, 2010, 23:08:20 »
Warden i rune-keeper to klasy dodane razem z pierwszym rozszerzeniem (Mines of Moria), dlatego też nie są dostępne w modelu f2p. Można je odblokować w sklepiku. Kosztuje to jakieś 700-800 punktów za każdą z klas.

Offline Malone

• Użytkownik
  • *
« Odpowiedź #331 : Wrzesień 03, 2010, 13:48:09 »
a przy okazji MoM mam pytanie
Czy jak kupię dodatek MoM będę musiał jeszcze go spatchować tak jak wersję podstawową?
A może lepiej kupić od razu SoM( czy będzie miał wszystkie ulepszenia MoM)
Jaki jest maksymalny lvl w MoM i SoM?
Chciałbym zagrać Wardenem bo po 40lvl Captainem nie mam ochoty grać nim dalej ...

Edit
jeszcze jedno jak możecie to powiedzcie, czy Warden może używać łuku?
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 03, 2010, 13:53:57 wysłana przez Elenal »

Offline Malone

• Użytkownik
  • *
« Odpowiedź #332 : Wrzesień 03, 2010, 13:57:48 »
przeczytałem poprzednie posty i wiem, jakie są maks lvle więc nie musicie odpowiadać ;)

Offline Elenal

• Moderator Globalny
  • Weteran
  • *
« Odpowiedź #333 : Wrzesień 03, 2010, 14:01:20 »
Jeżeli grasz już normalnie a z poprzednich postów wnioskuję, że tak to oznacza, że Morię i SoM MASZ JUŻ POBRANE. Ale nie wykupując ich nie masz dostępu do terenów jakie wnoszą i przykładowo nowych klas.
A więc Twój zakup dodatku polega właściwie na zakupie kodu. Kodu, który odblokuje wszystko co dany dodatek oferuje.
SoM nie zawiera w sobie MoM

Warden nie używa łuku. Jako broń dystansową do dyspozycji oddano mu javellin czyli oszczep.

Opcja edycji postów Cię parzy czy jak?
W prywatnej wiadomości jaką do mnie wysyłasz może znaleźć się przykładowo komplement pod moim adresem a nie pytanie, którego miejsce jest na forum.

Offline Malone

• Użytkownik
  • *
« Odpowiedź #334 : Wrzesień 03, 2010, 14:44:06 »
wyobraź sobie, że nie ...
a gdzie mogę ów kod zakupić?

Offline Elenal

• Moderator Globalny
  • Weteran
  • *
« Odpowiedź #335 : Wrzesień 03, 2010, 15:11:11 »
W takim razie oczekuję, że od teraz będziesz o niej pamiętał. Bo zwrócić uwagę mogę na taką podstawową kwestię raz, dwa, trzy razy. Enty raz nie zamierzam.

Google ---> "Mines of Moria sklep"---> gotowe
Jedna z wielu możliwości
W prywatnej wiadomości jaką do mnie wysyłasz może znaleźć się przykładowo komplement pod moim adresem a nie pytanie, którego miejsce jest na forum.

Offline kwiecia

• Ekspert
  • *
« Odpowiedź #336 : Wrzesień 03, 2010, 15:17:08 »
Najtaniej to za okolo dwie dychy mozna kupic kod do MOM na ebayu od niemcow.
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 10, 2010, 09:16:52 wysłana przez kwiecia »
>>FAQ<< - przeczytaj zanim zadasz pytanie

Offline Malone

• Użytkownik
  • *
« Odpowiedź #337 : Wrzesień 03, 2010, 16:08:07 »
mimo, że się starałem nie znalazłem samego kodu, a grę
http://www.ceneo.pl/1861313 czy to o to chodzi?
P.S.
Elenal wiem, czemu od początku mojej przygody na tym forum nie możemy się dogadać... mianowicie w off topic dowiedziałem się, że jesteś wieloletnim fanem Barcy ja natomiast wieloletnim fanem Realu ... ;)

Edit
jeszcze jedno pytanie
wiem, że mój Captain jest bufferem, guardian tankiem, champion DPSem, ale ... nie wiem o co chodzi ;D
DPS( damage per second- uszkodzenia na sekundę) Tank(czołg?) wzorując się na healerze sądzę, ze to specjalizacje ale nie rozumiem o co chodzi w DPSie i Tanku ...
jak ktoś mogłby napisać zdanie to byłoby super
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 03, 2010, 17:22:01 wysłana przez Elenal »

Offline Elenal

• Moderator Globalny
  • Weteran
  • *
« Odpowiedź #338 : Wrzesień 03, 2010, 17:21:21 »
Jeśli jesteś zdecydowany na ten zakup to właśnie jest ten produkt. Teraz ważne jest znalezienie najkorzystniejszej cenowo oferty. Powiem szczerze, że obecnie słabo to wygląda. Całkiem niedawno kody dostępne było chociażby w Inexusie w cenie 29zł. Dlaczego Moria poznikała z oferty? Nie wiem.
Na Allegro przed minutą widziałem 2 aukcje jednak cena jest mało atrakcyjna. Wersja pudełkowa ale z przesyłką  prawie 60 zł. Osobiście poszukałbym gdzieś indziej.

Edit
DPS - skrót sobie rozwinąłeś i nie ma tu nad czym kombinować. Na tym się skupiają takie klasy. Jak najszybszym zadawaniu możliwe największych obrażeń.
Tank - skupia na sobie uwagę i ataki wrogów chroniąc w ten sposób towarzyszy.
Tak w wielkim skrócie

Przyznam, że nawet jeśli wspomniane było gdzieś coś na temat Twojej sympatii klubowej  to nie zwróciłem na to uwagi. Więc od tego momentu dopiero możesz zwalać na to winę  ;D
A poważnie to chyba nie myślisz, że ma to jakiekolwiek znaczenie. Podstawowe zasady dotyczą każdego i od każdego staramy się je wyegzekwować bo jest to niezbędne do zachowania jakiegokolwiek porządku na stronie.
Nie ma w tym żadnej złośliwości. Ot zwykłe, standardowe pouczenia.

Po kolejnym poście pod postem stwierdzam, że w tym przypadku jest to jednak bezcelowe. Skoro tak wolisz to już Twoja wola ale nie gwarantuję, że inni będą na moim miejscu równie wyrozumiali.
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 03, 2010, 17:26:53 wysłana przez Elenal »

Offline Malone

• Użytkownik
  • *
« Odpowiedź #339 : Wrzesień 03, 2010, 17:24:39 »
wiem tak tylko mówię
a do mojego ostatniego posta Captain Buffer a Warden? Napiszcie kilka słow o nim ...

Offline Malone

• Użytkownik
  • *
« Odpowiedź #340 : Wrzesień 03, 2010, 17:35:29 »
zapomniałem o edycji ale nie celowo następne posty będą już "lepsze"
Rasy/Klasy Warden przeczytałem chyba wszystko, ale miałem nadzieję, że ktoś coś doda ... no nic mniej wiecej wiem, co chciałem ...
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 03, 2010, 17:55:27 wysłana przez Malone »

Offline kwiecia

• Ekspert
  • *
« Odpowiedź #341 : Wrzesień 03, 2010, 17:49:27 »
Na tym forum jest dzial rasy/klasy, a w nim temat o wardenie.
>>FAQ<< - przeczytaj zanim zadasz pytanie

Offline lordwiesiek

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #342 : Wrzesień 11, 2010, 12:07:52 »
A ja mam pytanie jeśli brałem udział w Public Beta Test to czy teraz muszę ściągnąć nowego klienta i zrobić nowe konto bo od kilku dni launcher Public Beta nie działa.

Offline Gwen

• Administrator
  • VIP
  • *
« Odpowiedź #343 : Wrzesień 11, 2010, 12:09:36 »
Jesli chcesz grac w Europie z innymi ludzmi z Europy i Polski, to tak, musisz sciagnac nowego klienta i zalozyc konto tutaj w Europie u Codemasters.

Offline lordwiesiek

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #344 : Wrzesień 11, 2010, 12:15:56 »
Jeszcze jedno niemożliwa jest dalsza gra postacią z Pubic Beta, prawda? Nie rozumiem dlaczego od kilku dni nie działa mi klient z Pubic Beta test. Czy W Europie już mogę grać F2P.