Autor Wątek: Pare pytan odnosnie LOTRA  (Przeczytany 1062 razy)

0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Sizzla

• Nowy użytkownik
  • *
Pare pytan odnosnie LOTRA
« : Wrzesień 03, 2010, 12:16:10 »
Wybaczcie jeśli kogoś to bedzie irytowalo ale mam pare pytan , a nie chce mi sie czytac wszystkich postow na tym forum z gory sry.
Ostatni czas spedzilem grajac 6 lat w l2 , i od roku gram w Aiona , ale jakos znudzil mi sie,szukam alternatywy do tych gier i mam pare pytan

Jestem nobkiem jesli chodzi o LOTRA wiec prosze jasno pisac :)

1) czy 10 wrzesnia rusza oficjalnie LOTR? i czy bedzie wipe na wszystkich serwerach europejskich ?
2)  czy trzeba kupic prepaid jesli chce sie zaczac gre ze wszystkimi podczas of startu ?
3) czy ktos moglby poslac jakis dobry poradnik gdzie dokladnie mozna przyswoic sobie troche podstaw LOTRA
4) (To pytanie do osob ktore gralyna Becie) , jak wyglada styl gry cos jak l2 czy bardziej swobodny jak Aion ?
5) czy magowie moga castowac badz healerzy w ruchu czy jakw l2 stojac w miejscu ....

Offline Ulriel

• Zaawansowany użytkownik
  • *
Odp: Pare pytan odnosnie LOTRA
« Odpowiedź #1 : Wrzesień 03, 2010, 13:43:38 »
1) LotRO oficjalnie ruszyło w kwietniu 3 lata temu :o ...10 września następuje zmiana na f2p. Nie będzie żadnego czyszczenia serwerów.
2) Żeby zacząć grę 10-tego września trzeba ściągnąć klienta gry i założyć konto.
3) Polecam manual do gry, do pobrania ze stronki CM, wszystko jest tam w skrócie opisane. Polecam również: http://lotro-wiki.com/, http://lorebook.lotro.com/wiki/Lorebook_home.
4) Nie grałem w Aiona ani L2, więc nie mam pojęcia o co chodzi. Może ktoś inny podpowie.
5) Nie ma magów w lotro. Runekeeper i loremaster są odpowiednikami spellcasterów. RK może ''czarować'' w biegu (tylko niektóre skille). Aby leczyć trzeba stać w miejscu.

Offline Sizzla

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #2 : Wrzesień 03, 2010, 21:17:35 »
aha , ale z tego co czytalem sporo osob bedzie zaczynalo we wrzesniu swoja przaygode z LOTRO,

6) jak wyglada pvp w lotro , miedzy rasami ?? w jakich lokacjach ?? i czy mozna z kazdym nawet w swojej rasie ??

Offline Saw

• VIP
  • *
  • Użytkownik jest na liście obserwowanychObserwowany
« Odpowiedź #3 : Wrzesień 04, 2010, 07:41:09 »
PvP w lotro opiera sie tylko na jednej strefie oddzielonej od swiata ...
Nie ma World PVP , jedyne co mozna zrobic postawic komus Duela.
AMD Phenom x4 965 BE , Asus Radeon HD 6970 ,4x2Gb Geil 1600mhz

Element Zero

Offline Sizzla

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #4 : Wrzesień 04, 2010, 09:01:16 »
Czy gra w LOTRO opiewa sie na grupowym biciu mobow czy da rade grindowac solo ?? jesli tak to jakapostac jest przystosowana do solo grindu ?

Offline kwiecia

• Ekspert
  • *
« Odpowiedź #5 : Wrzesień 04, 2010, 09:05:53 »
Wszystkie klasy mogą i biją solo (przez większość czasu) do osiągnięcia maksymalnego poziomu.
>>FAQ<< - przeczytaj zanim zadasz pytanie

Offline Gwen

• Administrator
  • VIP
  • *
« Odpowiedź #6 : Wrzesień 04, 2010, 09:09:13 »
Niektorym gra solo idzie latwiej (champion, warden, hunter) niektorym trudniej (guardiam, minstrel) ale kazda postacia spokojnie da sie wysolowac do najwyzszego poziomu.

Offline Sizzla

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #7 : Wrzesień 04, 2010, 09:35:28 »
a gdzie zaloze free account ?? bo jak wchodzena lotro.com to tam wymagany jest jakis klucz ??

i czy jak zaloze darmowe konto , bede mogl pozniej kupic tego prepaida z kluczem  , bedzie dzialalo na koncie f2p??(mowa o tym http://www.keye.pl/games/buylistsearchgame/game/40 )
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 04, 2010, 09:41:48 wysłana przez Sizzla »

Offline Gwen

• Administrator
  • VIP
  • *
« Odpowiedź #8 : Wrzesień 04, 2010, 09:42:32 »
F2P bedzie dopiero od 10 wrzesnia, ewentualnie moze da sie jeszcze triala zalozyc, chociaz to mieli tez blokowac.
Lotro.com jest strona amerykanska. Wersja amerykanska, nie jest kompatybilna z wersja europejska. No chyba, ze taki Twoj wybor...

Offline Sizzla

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #9 : Wrzesień 04, 2010, 09:45:53 »
nie nie , chce zaczac grac na EURO serwerze jakimis , i nie wiem gdzie zalozyc to darmowe konto??

Offline Gwen

• Administrator
  • VIP
  • *
« Odpowiedź #10 : Wrzesień 04, 2010, 09:47:44 »
http://www.lotro-europe.com/

Klikasz na "Play Free for 14 days" i zakladasz konto trialowe, 10 wrzesnia to konto stanie sie kontem bezplatnym.

Offline Sizzla

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #11 : Wrzesień 04, 2010, 09:56:14 »
ok dzieki o to wlasnie mi chodzilo , a czy pozniej nakoncie bezplatnym ,bede mogllupic prepaidana 60 dni ??

Offline Gwen

• Administrator
  • VIP
  • *
« Odpowiedź #12 : Wrzesień 04, 2010, 10:00:20 »
Prawdopodobnie tak. Pomimo, ze gra bedzie "bezplatna" do pelni szczescia potrzebny jednak bedzie abonament (bedzie sie to nazywac konto VIP). Jako jeden ze sposobow zaplaty za gre, pre-paidy powinny dalej bez problemow funkcjonowac.

Offline Sizzla

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #13 : Wrzesień 04, 2010, 10:12:28 »
w takim razie , dzieki za pomoc , teraz pozostaje poczytac poradniki i wybrac serwer i może poszukac jakiejs gildi :)

# A co sie stalo ze po 3 latach wprowadzaja free2play , jaka byla tego przyczyna ??
 # Czy przewidziane sa jakies nowe serwery od dnia 10 wrzesnia??
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 04, 2010, 11:18:59 wysłana przez Sizzla »

Offline nazgul82

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #14 : Wrzesień 04, 2010, 11:34:33 »
Jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze. Nie inaczej jest z wprowadzeniem F2P. Nowe serwery (serwer) wejdą wraz z F2P.
Gwardia - jedyny polski kin na Gilrainie. Zainteresowany ? Napisz do mnie.
Marcint - Guardian lvl 65 - kin Gwardia
Orthon - Champion lvl 65 - kin Gwardia
Marcinka - Mini lvl 65 - kin Gwardia