Autor Wątek: Craft - uzupełnianie sie  (Przeczytany 971 razy)

0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline severe

• Nowy użytkownik
  • *
Craft - uzupełnianie sie
« : Wrzesień 05, 2010, 14:19:11 »
Witam. A więc mam taki dylemat. Jaki zawód wybrać żebym razem z kolegą się w pełni uzupełniał. Czyli ja zbieram to, on tamto, daje mu to, on mi tamto i wychodzi wszystko elegancko. :).

Offline Ramirez

• Nowy użytkownik
  • *
Odp: Craft - uzupełnianie sie
« Odpowiedź #1 : Wrzesień 06, 2010, 05:46:57 »
No więc np. tailora uzupełnia forester który przerabia mu skóry na leathery, cooka uzupełnia farmer który tworzy mu składniki potrzebne do gotowania, forester znowu może przerobić drzewo dla weaponsmitha i woodsmana na broń, prospector może tworzyć sztabki dla jewellera itd. Najlepiej niech jeden z was weźmnie jewellera ponieważ jest to teraz najbardziej opłacalny zawód gdyż każda postać potrzebuje 7 części jewellery od tinkera + każdy potrzebuje fooda który tinker również może zrobić więc proponowałbym aby jeden z was szkolił jewellera i kopał w depositach a drugi robił mu sztabki (chociaż tinker może sobie je robić) ale raczej lepszym wyjściem byłoby to gdyby jeden z was robił rośliny a ten co ma tinkera gotował ;D. Jest dużo różnych sposobów więc reszta zależy od was  jak tam się zgadacie :)
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 06, 2010, 17:20:39 wysłana przez Ramirez »

Offline Vemor

• Aktywny użytkownik
  • *
Odp: Craft - uzupełnianie sie
« Odpowiedź #2 : Grudzień 28, 2010, 15:48:55 »
A wiec i moje 3 grosze w oparciu o tandem 2x hunter/elf.

1 konto = tailor + jaweler
2 konto = woodworker + scholar

Praktycznie grając tylko w 2 osoby jesteśmy samowystarczalni co do wytwarzanych przedmiotów, zdobywaniu surowców, obróbki. Minusem jest zamykanie się na szerszą społeczność, gdyż te połączenie nie potrzebuje dodatkowego wsparcia w craftingu.